Straipsniai

Kemperio nuoma Vilniuje – ruošiantis savo kelionei

Jei svarstote, kokią transporto priemonę jums būtų efektyviausia pasirinkti savo numatytai kelionei ant ratų, neturėtumėte pamiršti kemperių nuomos paslaugų. Šiandien tai yra viena iš populiariausių transporto priemonių, kurią vartotojai pasirenka savo atostogoms. Todėl jei nuspręstumėte pasinaudoti kemperio nuoma Vilniuje, turėtumėte pasinaudoti keliais patarimais.

Numatykite optimaliausią vietų skaičių

Būtų klaidinga manyti, kad jei į kelionę kemperiu jūs leisitės penkiese, turėtumėte pasirinkti 5 vietų kemperio modelį. Jei norite, kad jūsų kelionė ant ratų būtų patogesnė, visuomet yra optimalu orientuotis į daugiau vietų siūlantį kemperį, pvz., 7 vietų.

Šiuolaikiniuose kemperiuose yra įrengtos patogios lovos, virtuvėlė su visa būtiniausia virtuvine įranga, skirta maisto ruošimui (pvz., dujinė viryklė), šaldytuvas, dušo kabina, kriauklė, tualetas, staliukai, didelė bagažinė keleivių daiktams, patogios sėdimosios vietos ir kt. Tai suteikia kelionei kur kas didesnį komfortą ir jaukumą.

Nuspręskite, kas vairuos kemperį

Jei norite vairuoti išsinuomotą kemperį, turite nepamiršti, kad šių paslaugų teikėjai taiko tam tikrus reikalavimus vairuotojams. Nenustebkite, jei bus reikalaujama, kad kemperio vairuotojas turėtų bent 2 metų vairavimo stažą (B kategorijos) ir būtų ne jaunesnis kaip 21 m. amžiaus.

Todėl jei tokių reikalavimų jūs neatitinkate, turėtumėte susisiekti su pasirinkta kemperių nuomos paslaugų bendrove ir aptarti su joje dirbančiais specialistais, kokios galėtų būti jūsų galimybės. Kartais gali būti padaromos išimtys.

Nuomojantis kemperį – reikalingas piniginis užstatas

Kiekvienas vartotojas, kuris nori savo kelionei išsinuomoti kemperį, turi pateikti piniginį užstatą, įprastai lygų KASKO frančizės dydžiui. Todėl jei jūs skaičiuojate, kokios bus pirminės išlaidos, kurias jūs turėsite patirti nuomodamiesi kemperį, į jas įtraukite ir užstato sumą – nepaisant to, kad užstatas jums bus grąžintas, jei savo išsinuomotą kemperį nuomos sutarties pabaigoje šių paslaugų teikėjams grąžinsite nepažeistą.

Užstato reikalavimo galima išvengti, jei klientas įsigyja papildomą draudimą. Dažniausiai papildomas draudimas yra siūlomas tuomet, kai kemperį klientas nori išsinuomoti 7 paroms arba ilgesniam laikotarpiui.

Kemperio draudimas

Jei leisitės į kelionę kemperiu, turite būti tikri, kad jūsų pasirinktas kemperis yra apdraustas TPVCA ir KASKO draudimu. Kelionės metu jūs turite jaustis visiškai saugūs ir žinoti, jog nuo staigių ir netikėtų įvykių nuomos laikotarpiu transporto priemonė bus apsaugota galiojančio draudimo. Dažnai siūlant išsinuomoti KASKO draudimu apdraustas transporto priemones, vartotojai gali naudotis ir „Pagalbos kelyje“ paslauga, kuri galioja visoje Europos Sąjungoje.

Papildomos kemperio nuomos sąlygos

Kiekviena kemperių nuomos paslaugų bendrovė taiko atitinkamas sąlygas, kurias vertėtų įvertinti prieš pasirašant kemperio nuomos sutartį. Įprastai nustatyti mokesčiai, paslaugų tvarka ir visos pagrindinės šioms paslaugoms taikomos sąlygos būna pateikiamos transporto priemonių nuomos bendrovių internetiniuose tinklalapiuose. Todėl jei norite būti tikri dėl savo sprendimo, būtinai iš anksto su jomis susipažinkite.